Sunday 6 March 2011

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μεταφέρει 100.000 Αιγύπτιους από την Τυνησία!


Σε μία τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού 100.000 ανθρώπων θα εμπλακεί άμεσα το Ελληνικό ΠΝ. Όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος, η κυβέρνηση της Αιγύπτου,ζήτησε βοήθεια από την Ελλάδα, για να μεταφερθούν από την Τυνησία όπου διέφυγαν διωκώμενοι από το καθεστώς Καντάφι,ο οποίος θεωρεί τους Αιγύπτιους ως...υποκινητές της εξέγερσης.

"Ο Αιγύπτιος πρέσβης έθεσε και σε εμένα χθες και στον Υπουργό Εξωτερικών το εξής οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα: στην Λιβύη υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενάμισι εκατομμύριο Αιγύπτιοι πολίτες, οι οποίοι..

στοχοποιούνται από τις δυνάμεις του Καντάφι θεωρούμενοι ως υποκινητές της εξέγερσης. Υπάρχουν λοιπόν 400 με 5000 χιλιάδες Αιγύπτιοι πολίτες που θέλουν να αποχωρήσουν και περίπου 100.000 έχουν ήδη διαφύγει οδικώς στην Τυνησία και περιμένουν στις ακτές της Τυνησίας για να μεταφερθούν στην Αίγυπτο. Και γι’ αυτό ζητήθηκε η βοήθειά μας. Ήδη έχει ζητηθεί η βοήθεια και άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Τουρκία και εμείς θα συμβάλουμε με κάποιον τρόπο και με πολεμικά σκάφη και με εμπορικά αν χρειαστεί για να γίνει αυτή η εκκένωση. Θέλω να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιχείρησης. Σε τέτοιου είδους δραστηριότητες το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ θα μπορούσε πράγματι να παίξει έναν ευεργετικό ρόλο", είπε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ.

Εκτός από την Ελλάδα στην επιχείρηση έχουν προσφερθεί να συμμετέχουν δυνάμεις από τη Τουρκία και τη Γαλλία.

Η Ελλάδα θα διαθέσει πολεμικά πλοία και αν χρειαστεί και εμπορικά.

Αν και οι εποχές και οι συνθήκες της επιχείρησης εκκένωσης είναι τελείως διαφορετικές πρέπει να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο αριθμών και μόνο ,αυτή η επιχείρηση είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την εκκένωση της Δουνγκέρκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υπουργός Άμυνας Ε.Βενιζέλος συμμετείχε  και σε μακρά σύσκεψη με τον πρωθυπουργό,μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη,γι΄ αυτό το θέμα.


OnAlert.gr

No comments:

Post a Comment