Monday 8 November 2010

Αμερικανός γερουσιαστής: «Είναι ανάγκη να εξουδετερωθεί η πολεμική μηχανή του Ιράν»

8 November  2010

Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να χτυπήσουν το Ιράν, τότε είναι αναγκαίο να εξουδετερώσουν πλήρως την πολεμική του μηχανή δήλωσε ο αμερικανός ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham μέλος των επιτροπών άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας της αμερικανικής γερουσίας, στο συνέδριο για τη διεθνή ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Halifax της Νέας Σκοτίας στον Καναδά. Ο Graham ο οποίος εκλέγεται στη Νέα Καρολίνα δήλωσε πως οι ΗΠΑ εκτός των πυρηνικών εγκαταστάσεων πρέπει να καταφέρουν ταυτόχρονα ισχυρά πλήγματα στο Ναυτικό του Ιράν, την Αεροπορία αλλά και στο Σώμα των φρουρών της επανάστασης, ώστε να εξουδετερώσουν την ικανότητα του Ιράν να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα ελπίζοντας ταυτόχρονα πως ο ιρανικός λαός θα ρίξει το σημερινό καθεστώς.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι νεοεκλεγείς συντηρητικοί γερουσιαστές θα στηρίξουν σθεναρά την ανάληψη «τολμηρών» δράσεων κατά του Ιράν, ενώ μιλώντας για τον πρόεδρο Obama είπε: «Εάν ο πρόεδρος επιλέξει να είναι σκληρός με το Ιράν πέρα τις οικονομικές κυρώσεις θεωρώ πως θα έχει την υποστήριξη των ρεπουμπλικάνων στην ιδέα πως δεν μπορούμε να δεχτούμε την ύπαρξη ενός «πυρηνικού» Ιράν». Τέλος ο Graham είπε «Το τελευταίο που θέλουν οι ΗΠΑ είναι ακόμη ένας πόλεμος, αλλά και το τελευταίο που θέλει ο κόσμος είναι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα». 

Οι δηλώσεις του αμερικανού γερουσιαστή έρχονται δύο ημέρες μετά τη διαρροή ενός εγγράφου των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στο οποίο αναφέρεται πως οι απώλειες στην περίπτωση ενός προληπτικού κτυπήματος εναντίον του Ιράν σήμερα εκτιμώνται σε 200.000 άτομα, και σε 500.000 εάν η επίθεση γίνει μετά από δύο χρόνια. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment