Friday 21 January 2011

Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;

Μονάδες αρμάτων καί αυτοκινούμενων πυροβόλων προωθούνται στον 'Εβρο.

Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα») φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν. Οι πασάδες της ‘Αγκυρας (Τούρκοι στρατηγοί) θέλοντας να...
αποτρέψουν μία νέα νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, δεν αποκλείεται καθόλου να σχεδιάζουν μία τεχνητή ένταση στον Έβρο- μέχρι τα όρια τοπικού θερμού επεισοδίου.

Στην ΕΥΠ έχουν από καιρό την πληροφορία αυτή και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε πολύωρη συνεδρίασή του αρχές Ιανουαρίου κατήρτισε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης. Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν προωθηθεί από όλη τη Μακεδονία στον ‘Εβρο. Ενισχύονται επίσης και τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια με μονάδες των ειδικών δυνάμεων για αντιμετώπιση ξαφνικής προβοκάτσιας από την πλευρά των Τούρκων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν το σενάριο μιας ξαφνικής τοποθέτησης κεραίας από συνεργείο τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε κάποια βραχονησίδα του 25ου μεσημβρινού - περιοχή που βρίσκεται στις λεγόμενες «γκρίζες» ζώνες.
Πάντως σε επίπεδο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει και στην τελευταία τους συνάντησης στο Ερζερούμ να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους επόμενους μήνες για μία αποκλιμάκωση της όποιας πιθανής κρίσης θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα «Γεράκια» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment