Thursday 26 May 2011

Έλληνες διπλωμάτες προς Παπανδρέου – Δρούτσα: «Είστε νεοωθομανοί»!


Επιστολή-σοκ με βαρύτατες κατηγορίες κατά της ηγεσίας του ΥΠΕΞ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων! Ο πρέσβης Θ.Δασκαρόλλης τους κατηγορεί ότι για “ανομολόγητους χειρισμούς σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς κι όχι με το αζημίωτο”! Ποια ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ; “Ουδέν σχόλιο”! Όπως και στο υπουργείο Άμυνας έτσι και στο ΥΠΕΞ ακολουθούν την τακτική “δεν ιδρώνει με τίποτα τ΄ αυτί μας”.
"Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί..

να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία", γράφει στην πραγματικά σοκαριστική επιστολή του ο πρέσβης! 
Προσθέτει ότι “η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. "Τη διεθνή απομόνωση της χώρας”.
Από τα πυρά του προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων δεν γλιτώνει ούτε ο πρωθυπουργός. Σημειώνει:
"Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς”.

Ο ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας μπορεί να παριστάνει τον αδιάφορο ,αλλά τη Δευτέρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους διπλωμάτες οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο προαύλιο του υπουργείου,την ώρα που θα δεχτεί το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών.Οι διπλωμάτες θα έχουν στάση εργασίας και το σχέδιό τους προβλέπει οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο τηλεοπτικό κάδρο κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο!



Πηγή: Ελευθεροτυπία

No comments:

Post a Comment